Vi ska nog bjuda på lax på kalaset på lördag. Laxfiléer i ugn. Det är gott med lite olika såser till. Om någon har ett gott recept så vill jag gärna ta del av det!
10 kommentarer:
Anonym
sa...
Min favvo: *Turkisk yoghurt *Strimlade soltorkade tomater (helst Santa Marias i olja) *riven vitlök *basilika (går bra med fryst) *litet uns tomatpuré *salt, svartpeppar + en gnutta socker *en liten skvätt av kryddoljan från tomaterna /Jennie
Annars är ju hemkörd aioli alltid en höjdare! Gärna en variant med citron i. Hojta om du vill ha detaljerat recept, jag brukar använda Bonniers kokbok. /Jennie
Räk rom sås: 1 burk creme fraiche 1 ½ dl vispgrädde 1 fiskbuljong ½ dl torrt vitt vin (matlagnings vin) 400 g räkor (oskalade räkor) 60 g ishavsrom Rörihop creme fracich och grädde med buljong och vin koka upp och häll i räkor och romen Lycka till den är jätte god detta ska räcka till 4 pers //Therese (sessan)
1 liten gul lök 1 msk. margarin 1 tsk. krossad grönpeppar 1 fiskbuljong 3 dl. torrt vitt vin 2 dl. creme fraiche 2 dl. vispgrädde ca. 1 tsk. dragon 1 msk. hackad dill salt och peppar 50 g. smör
finhacka löken, fräs ihop med grönpeppar. smula ner buljongtärningen och slå på vinet. Låt allt koka upp. Tillsätt creme fraiche, vispgrädde o dragon och låt sjuda till önskad konsistens, ca; 15 min. Före servering tillsätts hackad dill och smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret.
1 burk creme fraiche 1 1/2 dl. vispgrädde 1 fiskbuljongtärning 1/2dl. torrt vin 400g räkor (oskalade vikt) 60 g. ishavsrom koka ihop allt utom räkor och ishavsrom som tillsätts precis innan servering och bara värms upp utan att koka.
10 kommentarer:
Min favvo:
*Turkisk yoghurt
*Strimlade soltorkade tomater (helst Santa Marias i olja)
*riven vitlök
*basilika (går bra med fryst)
*litet uns tomatpuré
*salt, svartpeppar + en gnutta socker
*en liten skvätt av kryddoljan från tomaterna
/Jennie
Annars är ju hemkörd aioli alltid en höjdare! Gärna en variant med citron i. Hojta om du vill ha detaljerat recept, jag brukar använda Bonniers kokbok.
/Jennie
Jennie: Båda låter toppen. Jag tror att jag ska ha en liten såsbuffé: )
Räk rom sås:
1 burk creme fraiche
1 ½ dl vispgrädde
1 fiskbuljong
½ dl torrt vitt vin (matlagnings vin)
400 g räkor (oskalade räkor)
60 g ishavsrom
Rörihop creme fracich och grädde med buljong och vin koka upp och häll i räkor och romen
Lycka till den är jätte god
detta ska räcka till 4 pers //Therese (sessan)
1 liten gul lök
1 msk. margarin
1 tsk. krossad grönpeppar
1 fiskbuljong
3 dl. torrt vitt vin
2 dl. creme fraiche
2 dl. vispgrädde
ca. 1 tsk. dragon
1 msk. hackad dill
salt och peppar
50 g. smör
finhacka löken, fräs ihop med grönpeppar. smula ner buljongtärningen och slå på vinet. Låt allt koka upp. Tillsätt creme fraiche, vispgrädde o dragon och låt sjuda till önskad konsistens, ca; 15 min. Före servering tillsätts hackad dill och smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret.
1 burk creme fraiche
1 1/2 dl. vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
1/2dl. torrt vin
400g räkor (oskalade vikt)
60 g. ishavsrom
koka ihop allt utom räkor och ishavsrom som tillsätts precis innan servering och bara värms upp utan att koka.
Creme fraiche
majonnäs
hackad rödlök
dill
ishavsrom
salt och peppar
Så nu har jag inte mer förslag :)
Fasiken oxå att Therese hann före med den ena där, grrrrrrrrrrr
Tack för alla fantastiska receptförslag!! Ska läsa dem mer grundligt och välja några favoriter.
Berätta vilken som blev din favorit...
Skicka en kommentar