lördag 22 mars 2008

Improvisera!




Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Hade precis som Stora P skrev, tänkt åka till landet och fira påsk med släkten idag. Men vädret kan vi tyvärr inte styra över och för mycket snö ute i obygden ställer till problem. Snöiga skogsvägar och eventuella strömavbrott fick skjuta upp våra planer. På måndag väntas vi åka istället och det ser vi fram emot. Faktiskt första gången vi systrar ses sedan denna blogg startades. Åtta mil är faktiskt för långt för spontanbesök.

Vad skulle vi då göra när vi plötsligt fick en ledig påskafton? Klart att vi måste äta påsklunch. Så jag snodde snabbt ihop en handlingslista, mormor och svärmor bjöds in och jag körde iväg till affären. Det är skönt att man bor i civilisationen när man får plötsliga infall som kräver lite extra. Två timmar senare stod påskbordet dukat. Och för första gången i världshistorien var det lagom mycket mat. Det som blev över kom min svägerska och hennes sambo förbi och åt upp. För i ärlighetens namn, hur kul är det att äta rester i flera dagar?

Det blev en trevlig påskafton fast den var oplanerad. Barnen är lite hängiga, men vi hoppas att de piggnar till tills på måndag så de kan leka med kusinerna. Det kanske trots allt finns en mening med allt?

Lilla P

Inga kommentarer: